Tez Hazırlama

Öğrencilerin Bilmesi Gereken Başarılı Özetler

Öğrencilerin Bilmesi Gereken Başarılı Özetler

Özet, çok kısa olur ve bir tezi iyi bir şekilde açıklar. Başka bir deyişle sunumun veya illüstrasyonun doğru, doğru ve açık fakat eksiksiz olması gerekir. Okuyucuların bir araştırma makalesinin, tezin, derlemenin, konferans bildirisinin veya belirli bir konunun derinlemesine analizinin kısa özetini bilmelerini sağlar. Okuyucuların makalenin amacını hızlı bir şekilde anlamalarına yardımcı olmak için kullanılır ve herhangi bir akademik makale için giriş noktası görevi görür ve her zaman en başa yerleştirilir.

Özetler, belirli bir konu için bir literatür derlemesini amaçlar, ancak kesin veya özet terimleri genellikle aynı şeye atıfta bulunmak için kullanılır, ancak işletme veya yönetim raporlarında genellikle bir yönetici özeti kullanılır ve özetten daha fazla bilgi içerir.

Tamamlanan çalışmayla ilgili iyi, akademik bir özetin genellikle dört öğesi vardır:

(1) araştırma odağı (yani ele alınan sorunun/araştırma konu(lar)ının ifadesi;

(2) kullanılan araştırma yöntemleri (deneysel araştırma, vaka çalışmaları, anketler vb.);

(3) araştırmanın sonuçları/bulguları;

(4) ana sonuçlar ve tavsiyeler ve

(5) bilimsel bilgisayarlaştırma için gerekli düşüncelerin temeli olarak araştırma alanlarını veya terimleri bilgilendirmeyi amaçlayan anahtar kelime(ler).

Özet, Times New Romans 12’de tek boşluk bırakılarak özel bir sayfaya paragraf şeklinde yazılır ve anahtar kelimeler, tezin ilk bölümünden önce alfabetik olarak sıralanmalıdır ve uzunluğu genellikle disiplin ve üniversite gereksinimlerine göre değişir. Bazıları 200 ila 500 kelime içerir, ancak çok nadiren bir sayfadan fazladır. İçeriğin öncülü olarak açıkça listelenmiş özet bölüm başlığına sahip olabilir veya olmayabilir, ancak tipik olarak makalede görünenlere genel bir bakış olarak aşağıdaki alt başlıklardan herhangi biri ile mantıksal olarak bölümlere ayrılmıştır: arka plan, giriş, hedefler, yöntemler, sonuçlar, ve sonuçlar. Yapılandırılmış özetler ve yapılandırılmamış özetler olmak üzere iki tür özet vardır. Yapılandırılmış özetler, açıkça verilen alt başlıkları içerirken, yapılandırılmamış özetler, açık alt başlıkları olmayan yalnızca bir paragraftan oluşur. Özetler bilgilendirici ve açıklayıcı özetler olabilir. Bilgilendirici özetler, bir makalenin içeriğinin arka planı, amacı, metodolojisi, sonuçları ve sonucu dahil olmak üzere kapsamlı bir özeti olan tam özetler olarak bilinir. Tanımlayıcı özetler makalenin yapısını, ana konularını ve kilit noktalarını özetlerken, genellikle 100 ila 200 kelime arasındadır. Tanımlayıcı özetler, aynı zamanda, içeriğine girmeden makalenin neleri kapsadığını açıklayan sınırlı özetler veya gösterge özetleri olarak da bilinir.

Sonuç olarak, özet bir tezi veya özeti kısaca özetler, böylece okuyucular özeti okuyarak bilimsel bir tezde ne olduğunu anlayabilirler, bu nedenle özet dört unsurdan, yani araştırmaya değer mantıksal argümanlardan oluşan açık, kısa, doğru ve kolay bir şekilde anlaşılmalıdır. , bir sorunu çözmek için kullanılan yaklaşımlar (yöntemler), elde edilen sonuçlar ve çıkarılan sonuçlar.

Saut Halomoan

Bir yorum bırakın